De 4 types van DE winkelman 1

Er vanuit gaande dat je partner een man is (een vrouw is ook leuk, maar in deze blog gaat het even over DE man). DE man die mee mag, die mee gaat, of soms zelfs mee moet winkelen. Je hebt ze in alle soorten en maten.

Ik splits ze voor het gemak even op in 4 categorieen :
* de ” klassieke” man: die buiten blijft staan ( liefst met een sigaret).
* de “ trendy” man : die vrijwillig mee komt ,aan de koffietafel gaat zitten en zijn mobiel pakt.
* de “ meedenkende” man: die gezellig de kleding ( mee) uitzoekt.
* de “ financiële” man: die eerst naar het prijskaartje kijkt voordat hij zijn mening geeft.

Na 14 jaar OP&TOP ZIJ sta ik eigenlijk nergens meer van te kijken. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Het “afkeurende” type, die alles afkeurt wat zijn vrouw mooi vindt, of haar mooi staat, daar heb ik wel eens moeite mee. Maar ben jij je er eigenlijk van bewust hoe de gemiddelde vrouw reageert op DE man die gezellig mee komt winkelen? Herken je dit gesprek?

Vrouw komt paskamer uit in een gave set, en ze straalt…
Man kijkt goedkeurend haar kant op (wij zien dat) en de vrouw vraagt: “ En , hoe vind je het?” Man : “ het staat je leuk”! Vrouw: “ Vind je het echt leuk , ik heb er best een kont in toch?”. Man : ”nee joh , dat valt best mee”. Vrouw: “ valt best mee, of kleedt het af?”. Man (hij begeeft zicht nu in de gevarenzone, en beseft dat): “Ik zeg toch, valt ECHT mee, het staat je leuk !”. Vrouw : “Ja, maar je klinkt niet hèèl enthousiast”. Man wil vrouw ruimte geven en zegt: “Als je twijfelt, moet je die andere broek even aantrekken”. Vrouw: “ Ja, zie je wel, je vindt gewoon dat ik hier een dikke kont in heb!”. De man zucht, kijkt wat meewarig naar ons, doet nog een poging om te zeggen dat het echt leuk staat, maar helpt niks. Zijn koffie is inmiddels op, en eigenlijk wil hij nog wel even naar de voetbal. Vrouw duikt de paskamer weer in, past verder, of stopt ermee. OP naar de volgende winkel.

Zo kan ik nog uren doorgaan, en duizend voorbeelden geven. Wij hebben altijd best pret bij dit soort gesprekken, omdat we veel klanten wat beter kennen, en van dit soort gesprekken de humor wel inzien. Maar we leven ook wel een beetje mee met deze mannen. Stuk voor stuk vertellen ze ons, als hun vrouw in de paskamer is, dat het bij DE man wel sneller gaat (broek past en staat leuk? Doe er maar 2 ☺). Wij begrijpen dit, maar begrijpen de vrouwen nog beter. Veel vrouwen zijn toch wat onzeker. Ook degenen die graag alleen winkelen zijn er blij mee als hun man het leuk vindt. Daarom een tip voor de-mee-winkelende-meedenkende-trendy-financiële man: Vind je het leuk wat je vrouw aanheeft als ze de paskamer uitkomt? Laat dit dan niet alleen merken, maar zeg het duidelijk!

“Leuk” is namelijk niet het goede woord. Een voetbalpartij kan leuk zijn, een feest , motorrace, of een uitje met een collega ook. Maar als je vrouw de paskamer uitkomt, en je vindt het haar goed staan , probeer dan eens: Wááuw he……ZO !!! dat is echt geweldig meis! Kleedt je af, goede kleur, je bent prachtig! NIKS MEER AAN DOEN. Moet je eens kijken hoe blij je ze hiermee maakt, en hoe snel jullie shopsessie erop zit. Ben je toch nog op tijd voor die voetbalwedstrijd ;).

Oh, ja, en als je je afvraagt met welk type man ik ben getrouwd ? Eigenlijk een combi van alle 4. Hij zou het liefst buiten staan roken, maar rookt niet, en buiten is niet echt gezellig. Dus gaat hij op onder lichte dwang mee naar binnen, snuffelt quasi geïnteresseerd mee tussen de rekken. Als ik ga passen legt hij met tegenzin zijn mobiel even weg, om daarna te melden “ dat het leuk staat”. Hij heeft nog een weg te gaan…

– Carla

4 ''types'' van DE winkelman
Carla Willems
Eigenaresse OP&TOP ZIJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwsbrief

Ontvang automatisch je wekelijkse dosis mode!